Je oude camera is nog best wat waard!

Gefeliciteerd, je hebt net een nieuwe camera gekocht. De kans is groot dat de oude camera op zolder of in de kast belandt. Niemand kijkt er meer naar om, terwijl het apparaat het eigenlijk nog prima doet. Dat is zonde, want het maken van een verkoopadvertentie voor de camera is zo gepiept. Maar het is niet alleen mogelijk een camera te verkopen, je kan natuurlijk ook juist op zoek zijn naar een camera. Het is niet nodig honderden euro’s uit te geven aan een nieuwe camera, want ze zijn ook tweedehands te verkrijgen voor een veel kleiner bedrag.

De voordelen

Een camera verkopen is in principe niet moeilijk. Een vaak voorkomende reden om een camera te verkopen, is dat iemand hem te weinig gebruikt heeft, de koper het product in een opwelling kocht, of het product nu simpelweg vervangt met een nieuwe camera. De verkoop van je oude camera kan zo nog een paar honderd euro opleveren, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van het soort camera dat je aanbiedt. Je hoeft niet per se een camera te verkopen. Ook andere onderdelen zoals bijvoorbeeld een statief, lens of geheugenkaartje is welkom.

Maak je advertentie aantrekkelijk

Of je nou een camera zoekt of verkoopt, het is belangrijk dat je je advertentie aantrekkelijk maakt. Dat kan door geen foto van internet te gebruiken, maar door zelf een foto van het product te maken. Meestal krijgen mensen meer vertrouwen in de verkoper als de verkoper zelf de moeite neemt een foto te maken. Daarmee wek je namelijk de indruk dat je het product ook echt in huis hebt.
  Actiepunten
 • Maak een eigen foto van je camera
 • Omschrijf duidelijk waarom je je camera wilt verkopen
 • Verzin een realistische prijs
 • Upload eventueel testmateriaal, zoals foto’s die je met de camera gemaakt hebt
 • Door deze actiepunten te volgen is de kans groter dat je je camera binnen mum van tijd verkocht hebt, of juist een nieuwe camera gevonden hebt.

  Start met geld verdienen

  Waar wacht je nog op? Maak nu een account aan op Verkopen.net en begin met geld verdienen. Door de bovenstaande actiepunten op te volgen, maak je zo een goed artikel waardoor de kans groot wordt dat je camera zo gekocht is. Als je juist een camera zoekt, is het goed een advertentie bij je in de buurt te zoeken. In dat geval is het mogelijk het product eerst even te testen. Daarmee voorkom je dat je opgelicht wordt. Wist je trouwens dat zelfs je hele oude, analoge camera’s nog best wat waard zijn? Tegenwoordig zoeken veel verzamelaars naar exclusieve modellen. Kijk dus eens op zolder of je toevallig niet nog een polaroidcamera liggen hebt. Die kan maar zo honderden euro’s waard zijn!