Beginnende verkopers

Het verkopen van spullen doen we steeds vaker via internet en dit kan veel geld opleveren. Er zijn natuurlijk wel wat dingen waar je op moet letten tijdens de verkoop op verkopen.net. Na het aanmaken van een account op de website kan je beginnen met het verkopen van je spullen. De kunst van een snelle verkoop is een goede beschrijving en een erg goede titel. Vaak wordt er gezocht op titels en stop daarom niet alleen veel informatie in je titelbeschrijving, maar doe dit ook goed. Ook kan je ervoor kiezen om de mensen te laten bieden op het product of om ervoor te kiezen het tegen een vaste prijs te verkopen. Als je je telefoonnummer vermeld wordt er vaak sneller gereageerd op je spullen.

Persoonlijk contact en goede afspraken

Zodra je het eens bent geworden over de prijs van een product, kan je een afspraak maken met de koper. Je kan er natuurlijk voor kiezen om het product op te sturen, maar de persoon kan ook langskomen om het op te halen. Spreek dit goed met elkaar af. Als je ervoor kiest om het op te sturen, dan is het natuurlijk verstandig om te wachten totdat het geld is binnengekomen. Maak ook afspraken over eventuele garantie en verzendkosten. Bij grote bedragen is het aan te raden om schriftelijke overeenkomsten vast te leggen, zo heb je een bewijs van betaling en levering. Informeer de koper goed en voorkom zo eventuele teleurstellingen.

Veilige betaling en wees alert

Soms zijn er mensen die ver boven de vraagprijs een bod doen, let hierop want het kan zo zijn dat je te maken hebt met een oplichter. Neem contact op en vraag naar meer informatie. Ook kan je te maken krijgen met kopers die gehaast en snel te werk willen gaan. Ze hoeven het product eigenlijk niet te zien en willen alles zo snel mogelijk afronden. Vaak gaan oplichters snel te werk om zo het product weer door te kunnen verkopen. De betaling laat dan vaak wel op zich wachten of het gaat om nep geld. De beste manier om betaling te regelen is door dit contant te doen of door gebruiken te maken van een overschrijving. Cheques uit het buitenland kunnen nog wel eens vervalst zijn.

Wel PayPal, geen Western Union en Money Gram

Als je ervoor kiest om niet via iDeal een betaling te ontvangen, dan is de beste optie om dit via PayPal te doen. Dit zorgt voor een veilig verzending en betaling. Maak echter geen gebruik van Wester Union of Money Gram. Verstandig is het om een artikel aangetekend te versturen zodat je een verzendbewijs hebt. Zo kan je later niet te horen krijgen dat het pakketje niet is aangekomen. Verzend nooit een product voordat je het geld hebt ontvangen en zeker niet naar het buitenland. In bijvoorbeeld Nigeria zijn veel oplichters actief die vaak opzoek zijn naar mobieltjes. Ga hier niet op in, want de kans is erg groot dat je je product niet meer terug ziet.